Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
SEPTEMBRIOS14SELIDODEIKTES
Collins,Wilkie

Ο Wilkie Collins γεννήθηκε στο Λονδίνο στις 8 Ιανουαρίου 1824. Από το 1836 μέχρι το 1838 η οικογένεια Collins ταξίδεψε στην Ιταλία και τη Γαλλία. Το 1838 οι γονείς του τον έβαλαν εσωτερικό σε σχολείο στο Λονδίνο. Εκεί, όπως ὁ ίδιος διηγήθηκε αργότερα, κάποιο παιδίτον εξανάγκαζε να του διηγείται ιστορίες πριν πέσουν για ύπνο. Αυτός ο εξαναγκασμός τον έκανε να καταλάβει τη δύναμη που είχαν οι ιστορίες του.

Ο Collins, αφού για κάποια χρόνια (1840-1846) εργάστηκε ως υπάλληλος σε μία εταιρεία εμπορίας τσαγιού, ακολούθως σπούδασε νομική (1846-1851), χωρίς ποτέ να εργαστεί ουσιαστικά ως δικηγόρος. Όμως οι νομικές του γνώσεις του φάνηκαν ιδιαίτερα χρήσιμες στην πλοκή των βιβλίων του. Η γνωριμία του με τον Ντίκενς απετέλεσε σταθμό στη ζωή του, με τον οποίο έγιναν φίλοι και συνεργάστηκαν στενά πολλές φορές. Πιστός στις πεποιθήσεις του εναντίον του θεσμού του γάμου, δεν παντρεύτηκε ποτέ, αλλά η σχέση του με την Κάρολιν Γκρέιβς κράτησε μέχρι τον θάνατό του.

Το 1857 σε συνεργασία με τον Ντίκενς έγραψε το θεατρικό έργο Τα παγωμένα βάθη, το οποίο αργότερα μετέτρεψε σε διήγημα. Η μεγάλη επιτυχία ήρθε το 1860 με το μυθιστόρημα Η γυναίκα με τα λευκά, συνεχίστηκε με το Αρμαντέιλ το 1866 και κορυφώθηκε με τη Φεγγαρόπετρα το 1868. Η ιδιόμορφη δεξιοτεχνία του και ο αντισυμβατικός οικογενειακός του βίος δεν εκτιμήθηκαν από τους σύγχρονους κριτικούς των βιβλίων του και αυτό σαφώς δεν βοήθησε στην υστεροφημία του.

Ο Collins αποκλήθηκε μετρ της μυθιστορίας των έντονων συγκινήσεων και θεωρείται ο πατέρας του αστυνομικού μυθιστορήματος.

Συγγραφέας
Νέα - Εκδηλώσεις
Πολύμέσα - Videos
3 KAVALEROS
Bestsellers
01.Πλάθοντας ευτυχισμένα παιδιά (5η Έκδοση)
02.Να παντρευτεί κανείς ή να μην παντρευτεί; (34η Έκδοση)
03.Η ενοχή της χαράς (5η Έκδοση)
04.Πολιτική από στόμα σε στόμα (9η Έκδοση)
05.Λεξικό χωρίς γραβάτα (3η Έκδοση)
06.Στοχασμοί (4η Έκδοση)
07.Έρωτας ή τίποτα (16η Έκδοση)
08.Να θέλεις και να ερωτεύεσαι (2η Έκδοση)
09.Χορεύουμε; Η διαδρομή μιας σχέσης μέσα από μια ψυχαναλυτική ματιά (πρόλογος Ματθαίος Γιωσαφάτ) (2η Έκδοση)
10.Μεγαλώνοντας μέσα στην ελληνική οικογένεια (53η Έκδοση)
ΜΕΣΚ1
Mourtos
Katalogos
PSIHIS
Αποστολή & Επιστροφές | Προσωπικά δεδομένα | Όροι χρήσης | Προσφορές | Newsletter | Site Map | Επικοινωνία
Copyright © 2017 Εκδόσεις Αρμός - Created by Batsioulas Solutions - v0.91