Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
sel15

 
Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή
Συγγραφέας: Rilke, Rainer Maria
Κριτικές: 2 - Αξιολόγηση: Αστέρων!
Μεταφραστής: Ίσαρης, Αλέξανδρος
Τιμή armosbooks.gr: 8.14EUR
Τιμή καταλόγου: 9.04EUR
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN13: 978-960-527-622-5Σελίδες: 134
Ημ/νία Έκδοσης: Δεκέμβριος/2010Μέγεθος: 14Χ21
Τόμοι: 1 
Αρχή » Κατάλογος » Πεζογραφία » Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή 
Προστέθηκε στις 13/12/2010.
Περιγραφή:

 

ΒΡΑΒΕΙΟ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΕΚΕΜΕΛ 2011

Και αν πρέπει να σας πω κάτι ακόμη, ας είναι το εξής: Μην πιστέψετε πως αυτός που προσπαθεί να σας παρηγορήσει , ζει χωρίς να μοχθεί ανάμεσα στις απλές και σιωπηλές λέξεις, που έχουν ενίοτε ευεργετική επίδραση πάνω σας. Η ζωή του κρύβει πολλή κούραση, πολλή θλίψη, και βρίσκεται πολύ πίσω από τη δική σας. Όμως αν ήταν διαφορετική, δεν θα μπορούσε ποτέ να βρει τις λέξεις αυτές.

Δικός σας

Ραϊνερ Μαρία Ρίλκε

Κριτικές
07/01/2017: Ελένη Βέλλιου Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (100%
1 ψήφος)
(0%
0 ψήφοι)
Το έργο του Ράϊνερ Μαρία Ρίλκε Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή αποτελεί ένα δοκίμιο για την ποίηση και τον καλλιτέχνη. Ταυτόχρονα συνιστά έργο τέχνης, στο οποίο κανείς μπορεί να εντοπίσει λογοτεχνικές αρετές και να παρακολουθήσει την ψυχική διαδρομή του ίδιου του ποιητή.
Πρόκειται για δέκα επιστολές – απαντήσεις του Ρ. Μ. Ρίλκε στον επίδοξο νεαρό ποιητή Φραντς Ξαβερ Κάππους, οι οποίες διατρέχονται από μία κεντρική ιδέα : τη μοναξιά. Η τελευταία ως συνώνυμο της υγιούς εσωστρέφειας, αποτελεί καταφυγή του υποκειμένου προκειμένου, αφού αποφύγει τις ξένες προς τον εαυτό του ιδέες, να διασώσει την προσωπική αλήθεια. Στις επιστολές του ποιητή συναντούμε γενικότερα θέματα που απασχολούν τη σκέψη του, όπως είναι ο θάνατος και η θεϊκή υπόσταση, ιδωμένα από την οπτική του καλλιτέχνη με κάποιες φιλοσοφικές προεκτάσεις.
Η μετάφραση του Αλέξανδρου Ίσαρη καθιστά εύληπτο το κείμενο, διατηρώντας ταυτόχρονα και την πυκνότητα των νοημάτων. Διασώζει τη σαφήνεια και τη λυρικότητα του λόγου παραπέμποντας σε ένα ύφος που συγκεράζει χαρακτηριστικά δοκιμίου και λογοτεχνικού έργου.
Οι Επιστολές σε έναν νεαρό ποιητή του Ρ. Μ. Ρίλκε είναι χρήσιμες για οποιοδήποτε επέχει θέση κριτικού της τέχνης, καθώς υποδεικνύει τον τρόπο μιας υγιούς κριτικής προσέγγισης, ενώ απαντά και σε αυτούς που φιλοδοξούν να σχετιστούν ουσιαστικά με την τέχνη. Τέλος είναι ωφέλιμο και για κάθε άνθρωπο που προσλαμβάνει με ευαισθησία την πραγματικότητα.
21/12/2011: Βασιλειος Αναστασιαδης Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
o Rilke μου ειναι ιδιαιτερα αγαπητος ως πνευματικος μεντορας του αγαπημενου μου Οδυσσεα Ελυτη