Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
sel15

 
Αγαπημένο μου ... Σύνταγμα
Συγγραφέας: Νικόπουλος Ευτ. Βασίλειος
Κριτικές: 1 - Αξιολόγηση: Αστέρων!

Τιμή armosbooks.gr: 15.22EUR
Τιμή καταλόγου: 16.92EUR
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN13: 978-960-527-818-2Σελίδες: 368
Ημ/νία Έκδοσης: Φεβρουάριος/2014Μέγεθος: 14x21
Αρχή » Κατάλογος » Φιλοσοφία - Δοκίμια - Μελέτες » Αγαπημένο μου ... Σύνταγμα 
Προστέθηκε στις 21/02/2014.
Περιγραφή:

Πρόκειται για ένα σύγγραμμα που θα φέρει επανάσταση στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της Ελλάδος. Μια μελέτη ετών έρχεται στο φως για να αποτελέσει σύμμαχο για κάθε Έλληνα, οποιουδήποτε κοινωνικού στρώματος που θέλει να εκφράσει έννομα την αγανάκτησή του για την κατάντια της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως να αναγεννηθεί μέσα από το σύνταγμά του. Αντικείμενο του βιβλίου είναι η μελέτη της συνταγματικής κατάστασης στην Ελλάδα, όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα, ιδίως μετά την προσφυγή μας στα Μνημόνια και τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις. Ο συγγραφέας με παρρησία και σαφήνεια διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή. Διακρίνει τις παραβάσεις σε εκείνες που αναφέρονται σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και σε εκείνες που αφορούν σε άλλα θέματα, όπως παραβάσεις ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, την λειτουργία του πολιτεύματος κλπ. Οι πρώτες έχουν ως αιτία την οικονομική κρίση και την συνέπεια αυτής υπαγωγής μας στο μνημονιακό καθεστώς, και οι δεύτερες οφείλονται στην γενικότερη πολιτιστική κρίση. Η μελέτη του θα αποτελέσει την πιο απόλυτη εφαρμογή του άρθρου 120 του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο στην παράγραφο 2 και 4 ορίζει ρητά και κατηγορηματικά:

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

 

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Κριτικές
01/03/2014: ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (100%
8 ψήφοι)
(0%
0 ψήφοι)
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΠ.ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ \'\'ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑ\'\' ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ