Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
SEPTEMBRIOS14SELIDODEIKTES

 
ΑΠΟ ΤΗΝ 25η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΩΡΑ, το αίνιγμα της σχέσης με τον πατέρα. (Εισαγωγή-Απόδοση: ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ)
Συγγραφέας: Βιργκιλ Γκεοργκίου
Κριτικές: 3 - Αξιολόγηση: Αστέρων!

Τιμή armosbooks.gr: 11.45EUR
Τιμή καταλόγου: 12.72EUR
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN13: 978-960-527-843-4Σελίδες: 224
Ημ/νία Έκδοσης: Ιούνιος/2014Μέγεθος: 14x21
Αρχή » Κατάλογος » Πεζογραφία » ΑΠΟ ΤΗΝ 25η ΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΩΡΑ, το αίνιγμα της σχέσης με τον πατέρα. (Εισαγωγή-Απόδοση: ΜΑΡΩ ΒΑΜΒΟΥΝΑΚΗ) 
Προστέθηκε στις 13/06/2014.
Περιγραφή:

     Για να κρύβει ο άνθρωπος μια επίμονη δίψα για κάτι που μοιάζει  - στον σχετικό κόσμο μας – ανύπαρκτο, θα πρέπει, κάπου, κάπως, να υπάρχει.

 

    Ναι, υπάρχει ο αληθινός έρωτας που όλοι γυρεύουμε, σπάνια αλλά συμβαίνει, γι΄αυτό επιμένουμε. Ναι, υπάρχει η νέα γη που υποψιαζόταν μαγνητισμένος ο Κολόμβος. Ναι, υπάρχει ο Θεός που μας τραβάει ακόμα και να μαρτυρήσουμε. Και ναι, ο ιδανικός, τέλειος πατέρας, υπάρχει.

    Δεν είναι μόνο σκληρός, εξουσιαστής, ερωτικός αντίζηλος, απογοητευμένος από τον γιο και ο γιος απογοητευμένος από τον πατέρα, πήχης σαδιστικά υψηλός ισόβια, και όλα όσα διατυπώνει, με το δίκιο της ανήσυχη , η ψυχολογία.

Ένας άγιος πατέρας είναι εφικτός. Το φανερώνει με λεπτομέρειες, με διάφανο, λιτό, βιωματικότατο τρόπο ο Βιργκίλ, ο γιος του Κωνσταντίν Γκεοργκίου.

    Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνονται εικόνες οικογενειακής αθλιότητας, εγκλήματα, διαστροφές, δαιμονικοί εγωισμοί, κακοποιήσεις και ταυτόχρονα να ξετυλίγεται μια σχέση γιου και πατέρα.

    Με τον τύπο των ήλων νωπότατο, με την ποιότητα του γιου ισχυρή απόδειξη βαθιάς παιδαγωγίας. Και παντού ο ρεαλιστικότατος κόσμος των θαυμαστών, η υπέρβαση μιας καλά οργανωμένης ιστορικής κόλασης. Χάρη σε ένα πατέρα, ιεράς ξυπόλυτο, που λέει στα παιδία του: «Είμαι το άλογο του Χριστού. Ο Θεός καβαλάει πάνω μου σαν άλογο».

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ http://www.diavasame.gr/page.aspx?itemID=PPG1387_1895 

Κριτικές
15/06/2016: Βασιλεία Κενάνογλου Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (0%
0 ψήφοι)
(100%
2 ψήφοι)
Το βιβλίο αυτό ζωντάνεψε σε μία εξαιρετική παράσταση και μοναδική εμπειρία η οποία ονομάζεται η όγδοη ημέρα. Η ιδιαιτερότητα της παράστασης πέραν του εξαιρετικού κειμένου είναι ότι φιλλοξενήται και παίζεται σε σπίτια. Εξαιρετική . Πολύ δυνατή εμπειρία απίστευτο κείμενο.την είδα δύο φορές και πήραν να διαβάσω και το βιβλίο . Προτείνω ανεπιφύλακτα και να διαβάσετε το βιβλίο και να δείτε την παράσταση
30/06/2014: Λια Κικαρεα Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (50%
2 ψήφοι)
(50%
2 ψήφοι)
Πρόσφατα διάβασα το \"Ἑνα όνομα για την αιωνιότητα\"!! Ετσι\"γνώρισα\" τον συγγραφέα και συγκλονισμένη άρχισα να αναζητώ επίμονα την \"25η ώρα\". Πατέρα Γ. Οικονόμου, συμφωνώ απόλυτα με την κριτική σας. Ναί ΟΛΟΙ μας πρέπει να το διαβάσουμε.
24/06/2014: Γεώργιος Οικονόμου Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (50%
1 ψήφος)
(50%
1 ψήφος)
Στη χορεία των πολύ αγαπημένων μου, Φώτη Κόντογλου, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Φιόντορ Ντοστογιέφσκη, γέροντος Παϊσίου, οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου, ανήκει πλέον αναμφίβολα και ο Βίργκιλ Γκεοργκίου. Είχα διαβάσει πριν δεκαεφτά χρόνια, αφού την βρήκα με επιμονή, την εξαντλημένη \"25η Ώρα\", και με είχε συγκλονίσει. Τον \"Θεό στο Παρίσι\" λόγω πνευματικής ανωριμότητας δεν τον εκτίμησα δεόντως αλλά σύντομα θα τον μελετήσω εξ αρχής. Το δε άρτι εκδοθέν \"Από την 25η ώρα στην αιώνια ώρα\" από τον Αρμό, που επιμένει μέσα στην κρίση να εκδίδει θαυμάσια βιβλία και σε απόδοση Μάρως Βαμβουνάκη, ήταν μία αποκάλυψη. Το συνιστώ ένθερμα, ειδικά οι ιερείς θα έπρεπε να το διαβάσουμε διακόσιες φορές τουλάχιστον! Μία μικρή γεύση: \"Οι σύγχρονοί μου - άνθρωποι του επιστημονικού και υλιστικού αιώνα μας - προσπαθούν να ερμηνεύσουν με επιστημονική ακρίβεια την πορεία μου, τους λογισμούς μου, τη γνώμη μου, τις πράξεις μου. Επιμένουν να χρησιμοποιούν πυξίδες. Αλλά η βελόνα της πυξίδας δεν μπορεί να δείξει παρά επίγειους προσανατολισμούς. Εμένα, με το να μην μπορούν με την πυξίδα τους να εντοπίσουν κατά που πάνε τα βήματά μου, δεν μπορούν ούτε να με υποστηρίξουν, προκειμένου να έχουν έναν ακόμα οπαδό, ούτε να με θανατώσουν και να γλιτώσουν από έναν εχθρό επιπλέον. Η πυξίδα τους δεν έπιανε τα βήματά μου... Το σφάλμα είναι δικό τους, αφού χρησιμοποιούν μια πυξίδα, για να δείχνουν αποκλειστικά τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και ποτέ τον ουρανό. Κι επειδή τα μηχανήματά τους δεν δείχνουν τον ουρανό, συμπέραναν πως ουρανός δεν υπάρχει. Τόσο το χειρότερο γι\' αυτούς, εμένα προορισμός μου είναι ο ουρανός\".

π. Γεώργιος Οικονόμου