Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
SEPTEMBRIOS14SELIDODEIKTES

 
Έρωτας ή τίποτα (16η Έκδοση)
Συγγραφέας: Καραγιάννης, Δημήτρης
Κριτικές: 4 - Αξιολόγηση: Αστέρων!

Τιμή armosbooks.gr: 16.12EUR
Τιμή καταλόγου: 17.91EUR
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN13: 978-960-527-858-8Σελίδες: 408
Ημ/νία Έκδοσης: Οκτώβριος/2014Μέγεθος: 14χ21
Αρχή » Κατάλογος » Ψυχολογία » Έρωτας ή τίποτα (16η Έκδοση) 
Προστέθηκε στις 22/10/2014.
Περιγραφή:

«Έρωτας ή τίποτα», ένα βιβλίο για τον έρωτα σε καιρούς μεταμοντέρνους.

«Έρωτας ή τίποτα», αφού ο έρωτας δεν αφορά ένα συναίσθημα που προκύπτει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά αποτελεί τη δυνατότητα να κατανοήσει κανείς εμπειρικά το νόημα της ύπαρξης. Η παραίτηση από το να είμαστε ερωτικοί, οδηγεί στην παραίτηση από την ίδια τη ζωή.

Τίποτα: Το κενό. Το άδειο. Η απουσία. Η εγκατάλειψη. Η ανυπαρξία. Ο θάνατος.

Η εμπειρία των αδιέξοδων σεξουαλικών επαφών δίχως έρωτα γίνεται η αφορμή για την αναζήτηση του έρωτα που θα αφορά όλη την ύπαρξη.

«Έρωτας ή τίποτα» για όλους εκείνους που δεν αποδέχονται το συμβιβασμό της μετριότητας.

 

www.kathimerini.gr/809501/article/proswpa/synentey3eis/apo-to-a-ews-to-w-dhmhtrhs-karagiannhs

Κριτικές
27/09/2016: ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΑΛΕΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (100%
2 ψήφοι)
(0%
0 ψήφοι)
Νεκρός ή ζωντανός;

Ήταν δεκαετία του \'90 όταν ο Στέφανος Κορκολής τραγουδούσε την επιτυχία «Με Το Σημάδι Του Σκορπιού (Νεκρός ή Ζωντανός)» σε στίχους Εύης Δρούτσα. Αν και δεν πρόκειται για ερώτημα αλλά για απόφαση, αυτός που από τη φύση του είναι ερωτικός, πολεμάει δράκους (πάθη), φωτιές (πόθους), εχθρούς (εγωισμούς), και πολλά άλλα που τον εμποδίζουν να ζήσει με αυτό-ή(ν) που τον ολοκληρώνει. Μόνο που στην περίπτωση του παρόντος βιβλίου, αυτό που ολοκληρώνει τον αναγνώστη πρόκειται να είναι μελλοντικά ένα πρόσωπο, που όμως προκύπτει από περισυλλογή, συναίσθημα και αποτελεί απόφαση (πια) και όχι κάτι τυχαίο ή μοιραίο, Kismet που ονομάζεται στην κοντινή Ανατολή.

Ο συγγραφέας, Δημήτρης Καραγιάννης, γνωστός από τις εξαίρετες προηγούμενες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ («Ρωγμές Και Αγγίγματα», 2005, «Η Αδικία Που Πληγώνει», 2010) αλλά και μέσα από τις παρουσιάσεις των βιβλίων αυτών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπου με την παρουσία του και το χάρισμα της επικοινωνίας που τον διακρίνει αλλά και το χιούμορ του, ισορροπεί θέματα σοβαρά όπως η αδικία, ο χωρισμός, οι σχέσεις, ο έρωτας, κλπ, βάζει τη σφραγίδα του στο εκδοτικό παρόν και προκαλεί, όπως ο ίδιος ονομάζει, ρωγμές και αγγίγματα. Έχοντας διαβάσει όλα τα βιβλία του, γνωρίζοντάς τον έπειτα και λιγάκι παραπάνω, και εφόσον είμαι ερωτικός άνθρωπος, δηλώνω ενθουσιασμένος με τη σκέψη και τα κείμενά του. Σε σημείο που σε ό,τι αφορά την ψυχολογία, εγώ θα πρότεινα, «Καραγιάννης ή Τίποτα».

Κάποτε σχολίασα ένα ακόμα βιβλίο του Αρμού, «Η Αγάπη στην Πρίζα» (Ιάκωβου Μαρτίδη, 2011), όπου αποτέλεσε για μένα μια εισαγωγή στην ιστορία των ανθρώπινων σχέσεων, μια ερεθιστική μελέτη που με βοήθησε προσωπικά να εντρυφήσω στον κόσμο του συναισθήματος που ενώνει (αλλά και χωρίζει) δύο ανθρώπους. Στο βιβλίο που σχολιάζω αυτή τη φορά, «Έρωτας ή Τίποτα», θα έλεγα πως ολοκληρώθηκε το κεφάλαιο των σχέσεων, ειδικά σε ό,τι αφορά το προσωπικό όραμα, την επιλογή που οφείλει ο καθένας να κάνει για τον «άνθρωπό» του· εκείνον που μαζί, στα όμορφα και στα άσχημα, στα εύκολα και στα δύσκολα, συνειδητά και συναισθηματικά, θα κλείσουν τα μάτια, ο ένας του άλλου, για να τα ξανανοίξουν πάλι, μαζί, στη Βασιλεία των Ουρανών, που δίνεται αποκλειστικά σε όσους είναι ερωτικοί και θυσιάζονται ο ένας για τον άλλον.

Το βιβλίο, 400 σελίδων, αν και μεγάλο, υπογραμμίζω πως είναι και μεγάλο σε θεματολογία, πληροφορίες αλλά και γνώση. Χωρισμένο σε κεφάλαια, κάνει την ανάγνωσή του πιο εύκολη, πιο συχνή, πιο καθημερινή. Με μια σχετικά ωραία σειρά, ο έρωτας κυλάει όμορφα, όπως ακριβώς συμβαίνει όταν ερωτεύεσαι αληθινά (και όχι εγωιστικά). Με παραδείγματα από την κλινική εμπειρία του ίδιου του συγγραφέα και του Ινστιτούτου «Αντίστοιξη» που διατηρεί με τη σύζυγό του, Ελένη Καραγιάννη (εκπλητική επίσης ψυχολόγος, συγγραφέας, κ.α.), το βιβλίο ζωντανεύει και παύει να είναι απλά θεωρία αλλά δίνει το λόγο στους πρωταγωνιστές, τρυπώνει ακόμα και σε λογαριασμούς του κοινωνικού δικτύου FB για να μας προβληματίσει αν έχουμε αντιληφθεί τον έρωτα ή την προσωπική μοναξιά που θέλει απλά να εξαφανιστεί με την παρουσία οποιουδήποτε βρεθεί στο δρόμο μας, αυτόν της δήθεν σχέσης, αν και πρόκειται για επίσχεση, όπως μας έκαναν γνωστή τη λέξη αυτή οι υπάλληλοι του ΟΑΣΘ με τις συνεχόμενες κινητοποιήσεις τους και φέτος (9/16).

Φθάνοντας στο τέλος της κριτικής αυτής αλλά και της αυτο-κριτικής, νιώθεις την πληροφορία να αγκαλιάζει απαλά την εμπειρία, τις σκέψεις, ενώ ο καρπός της ανάγνωσης έχει πλέον ένα μόνο καθημερινό δίλημμα.

Όλα ή Τίποτα;
Έρωτας ή Τίποτα;
Νεκρός ή Ζωντανός;

Εσύ αποφασίζεις· εγώ (το) ζω. - ΣΕΡΑΦΕΙΜ (27/9/16)
14/10/2015: Ευθύμιος Ιωαννίδης Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (100%
1 ψήφος)
(0%
0 ψήφοι)
Έρωτας ή τίποτα είναι η αποφθεγματική ρήση του συγγραφέα, με την οποία φιλοδοξεί να κεντρίσει την προσοχή μας. Στις 408 σελίδες του βιβλίου, ο ενεργεία αναγνώστης, του ιδιαίτερου αυτού ψυχολογικού δοκιμίου θα έρθει αντιμέτωπος με το υπαρξιακό ζήτημα του έρωτα. Γραμμένο σε απλή, εύληπτη και άκρως στοχαστική γλώσσα δίχως να στερείται εντούτοις της δέουσας επιστημονικότητας, κατορθώνει ο αναμφίλεκτα χαρισματικός συγγραφέας του, να διαφωτίσει τις ερεβώδεις πορφυρές αβεβαιότητες που μας στοιχειώνουν, να κανοναρχήσει, να προτείνει, να ανακουφίσει, να επιβεβαιώσει, να διασκεδάσει στάσεις, επιλογές και συμπεριφορές που ευνοούν ή υπονομεύουν αυτόν τον κόκκινο χείμαρρο που καλείται, έρωτας να χαριτώσει την ύπαρξή μας!
22/02/2015: Γρηγόριος Δαβράζος Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (55.56%
5 ψήφοι)
(44.44%
4 ψήφοι)
Για μένα αυτό το Βιβλίο αποτελεί ένα χάρτη, που σε οδηγεί από τo πρώτο φλερτ σε μια υγιή, ολοκληρωμένη ερωτική αγάπη. Αυτός ο χάρτης, είναι αρκετά λεπτομερής σε ενημερώνει για όλους τους δρόμους, για τις λακκούβες σε κάθε δρόμο, σε κάθε σταυροδρόμι, έτσι ώστε ο αναγνώστης να τις αναγνωρίσει και να τις αποφύγει. Ο συγγραφέας διανθίζει το χάρτη αυτό και με πραγματικά περιστατικά από την κλινική του, ενδεχομένως, εμπειρία. Γεγονός το οποίο δίνει ένα βιωματικό χαρακτήρα και καθιστά την ανάγνωση του ακόμα πιο ευχάριστη. Θεωρώ το βιβλίο αυτό όπως και τα άλλα παρόμοια θεματολογίας του Αρμού \"Η αγάπη στην πρίζα\" το Έρωτος Φύσις ως τα πιο αξιόλογα βιβλία που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.
20/12/2014: αντωνης ρουνης Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη;
  (83.33%
5 ψήφοι)
(16.67%
1 ψήφος)
Είναι η αγάπη για τη ζωή που μας θέλει ερωτικούς. Ωστόσο, πάνω από τον έρωτα είναι η αμείλικτη ανάγκη να αγαπήσουμε σε ένα πολύ στενό χρονικό διάστημα της ζωής, έστω και αν διαβλέπουμε ότι ο άλλος δεν θα μας στείλει στον ουρανό! Αυτός ο αναγκαίος συμβιβασμός ιδανικού και πραγματικού φέρνει όλες τις κακές συνέπειες. Τι είναι προτιμότερο εξαρτάται από το χαρακτήρα καθενός. Οι απόλυτοι περιμένουν πολλές φορές μάταια. Οι ρεαλιστές χάνουν τη μαγεία του άκρατου οίνου, του αληθινού έρωτα!