Αρχή  |   Ο λογαριασμός μου  |   Checkout  |   Επικοινωνία
 Καλάθι αγορών: 0 τεμάχια
Αναζήτηση:     Σύνθετη αναζήτηση
Κατηγορίες
ZAX1
Επιλογές
Newsletter
sel15

 
Ο Αγαπημένος
Συγγραφέας: Rumi, Jalaluddin
Κριτικές: 1 - Αξιολόγηση: Αστέρων!
Μεταφραστής: Κολύμβα, Καδιώ
Τιμή armosbooks.gr: 6.77EUR
Τιμή καταλόγου: 7.54EUR
Εκδότης: Εκδόσεις Αρμός
ISBN: 960-7102-66-5ISBN13: 978-960-7102-66-9
Σελίδες: 120Ημ/νία Έκδοσης: Φεβρουάριος/1997
Μέγεθος: 17χ12 
Αρχή » Κατάλογος » Ποίηση » Ο Αγαπημένος 
Προστέθηκε στις 18/10/2004.
Περιγραφή:

Όλη η ποίηση του Ρουμί δεν είναι παρά μία μεταξωτή κλωστή στα χέρια επιδέξιου υφαντή, που με την δεξιοτεχνία μυστικών διαδικασιών, μετατρέπεται σε περίτεχνο περσικό χαλί.

Ζητούμενο πάντα ο Έρωτας. Ο ανεκπλήρωτος ανθρώπινος πόθος, που με κάθε μέσο αγωνίζεται να πραγματοποιηθεί, δεν μπορεί πουθενά αλλού να εκπληρωθεί παρα μόνο στην αγάπη.

Κριτικές
07/09/2011: Seraphim Alevropoulos Αστέρων!
Βρήκατε αυτήν την κριτική χρήσιμη; Ναι Όχι
[Έχετε ήδη ψηφίσει] 100%
1 ψήφος
0%
0 ψήφοι
Ένας εξαίρετος ποιητής, ένας ουδέτερος θεολόγος, ένας ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΟΣ ουσιαστικά με τον Αγαπημένο & όχι μόνο! Ένας ύμνος στην Αγάπη, μετά από αυτόν του Αποστόλου Παύλου στην Καινή Διαθήκη, στην προς Κορινθίους επιστολή του.. Μια άριστη απόδοση στα ελληνικά, με σεβασμό στην ελληνική γλώσσα αλλά κυρίως στον ίδιο τον Πέρση Ποιητή, τον Τζελαλλαντίν Ρουμί (ή Τζελαλεττίν) που σημαίνει \"Η δόξα της Θρησκείας\" αν θυμάμαι καλά από την μετάφραση..Αναφέρονται όλες οι πηγές της, στις οποίες εμφανίζεται και ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ένας Άνθρωπος, όπου με το βιβλίο του \"Ισλάμ\" από τις Εκδόσεις ΑΚΡΙΤΑΣ φωτίζει με σεβασμό κι αγάπη όλα τα σημεία του Ισλάμ, τα οποία επηρρέασαν κ την μεταφράστρια, όπως η ίδια αναφέρει, να ασχοληθεί περισσότερο με το Ισλάμ. Ένα βιβλίο που όλοι οι θεολόγοι αλλά & όλοι οι ερωτευμένοι οφείλουν να διαβάσουν πριν επιστρέψουν στο χώμα...μια έκφραση που χρησιμοποιούσε κ ο ίδιος ο Τζελαλλαντίν.. Συγχαρητήρια στις Εκδόσεις ΑΡΜΟΣ για την κυκλοφορία του \"Αγαπημένου\" και του \"Κήπου του Αγαπημένου\", ένα ακόμα έργο του ποιητή, το οποίο θα διαβάσω σύντομα και θα σχολιάσω εαν χρειαστεί.. Σε μια εποχή όπως η σημερινή, η επιρροή του Τζελαλλαντίν είναι απαραίτητη, ώστε να μας ενθαρρύνει να αγαπήσουμε τον Δημιουργό, την δημιουργία Του αλλά & την ομοίωσή Του, τον άνθρωπο.. Καλή Ανάγνωση σε όλους!